Terhi Leppäkoski

Kuvataiteilija, taidemaalari

Olen Hämeenlinnassa asuva kuvataiteilija ja taidemaalari. Maalaan pigmenttijauheilla sekä akryyli- ja öljyväreillä. Minua kiinnostaa kokeilla myös tekniikoita joilla saan töihini erilaista pintastruktuuria ja elävyyttä.Viime aikoina olen kokeillut tehdä myös pieniä veistoksia mm. paperimassasta tai kankaasta tai yhdistänyt molempia.

Minua kiinnostavat eläin- sekä luontoaiheet. Eläinaiheita olen tehnyt tavallaan kahdella teemalla, toisessa on huumorin sävyttämiä antropomorfisia (ihmisenkaltainen) aiheita, mutta olen tehnyt sarjaa myös uhanalaisista eläimistä, koska eläinten luonnollisen elinpiirin väheneminen ympäri maailmaa huolettaa minua. Luonto yleensäkin on minulle tärkeä, varsinkin kalliot, vesi, valo ja varjo, pienet yksityiskohdat kiinnostavat minua. Luonnon karuus ja kauneus on kiehtovaa, karuudessa kauneus ja kauneuden epätäydellisyys. Siksi olenkin maalannut kallio -ja vesimaalauksia, jotka ovat perustuneet omiin valokuviini joita olen kesäisin mökillä ollessani ottanut.

Tyylini on realistinen, en kuitenkaan pyri valokuvamaisuuteen, vaan jätän usein taustalle pigmenttiväreillä tiettyä sattumanvaraisuutta.  Työskentelytapani on kerroksellista, näin saan väreihin täyteläisyyttä ja hehkua, samalla hahmotan myös aiheen koko värimaailman ja tunnelman.

Harmonia, rauha, tasapaino sekä myös huumori kuvaavat ehkä parhaiten sitä mitä työni edustavat. Luonnostelen ja mietin aiheeni yleensä melko valmiiksi ennen aloittamista ja kiinnitän paljon huomiota myös rytmiin.

CV

CV avautuu allaolevasta painikkeesta

Copyrighted Image