Valmistuin viime vuonna taidemaalariksi, mutta olen harrastanut piirtämistä ja maalaamista jo nuoresta pitäen. Olen myös työskennellyt kuvien kuvien parissa, olin pitkään painoalalla graafisena suunnittelijana. Asun Hämeenlinnassa ja teen tällä hetkellä töitä kotona.

Olen pienten yksityiskohtien, värien ja valon tarkkailija. Valon heijastumat, värisävyt, erilaiset pintarakenteet ja muodot kiinnostavat minua ja herättävät mielenkiintoni. Luonto on minulle aina ollut rauhan ja kauneuden lähde josta voin ammentaa ideoita ja löytää aina jotain mielenkiintoista.

Luontoon kuuluvat sekä ihmiset että eläimet. Tällä hetkellä minua kiinnostaa eläimen ja ihmisen kohtaaminen. Mitä meissä on samaa, mikä erilaista? Mitä näemme kun katsomme eläintä ja kuinka objektiivista se on? Mitä eläin ajattelee?

Eläinten välityksellä voin kuvastaa erilaisia persoonia ja käyttäytymistä. Me ihmiset heijastamme usein tunteitamme ja ihmismäisiä piirteitä eläimiin, tätä kutsutaan antropomorfismiksi eli ihmisenkaltaistamiseksi. Tämä kiinnostaa minua, tutkia ja korostaa eläinten ihmismäisiä piirteitä ja etsiä sitä kautta kosketuspintaa ihmisten ja eläinten välillä. Olen käsitellyt aihetta lempeällä huumorilla ja hieman surrealistisella otteella toivoen että ymmärrys toistemme erilaisuutta kohtaan lisääntyisi. Karikatyyrimäiset hahmot saavat meidät löytämään piirteitä sekä itsestämme että toisistamme.

Samalla haluan erilaisten eksoottisten ja tutumpienkin eläinlajien kautta tuoda esiin luonnon monimuotoisuutta ja sitä valtavan rikasta eläinlajien kirjoa mitä maapallollamme tällä hetkellä elää.

Tyylini on esittävää, yksityiskohtien hiominen kuuluu tarkkaan luonteeseeni, haluan maalausteni näyttävän anatomisesti oikeilta ja värien miettimiseen ja suunnitteluun käytän myös paljon aikaa. Osassa töistäni olen käyttänyt pigmenttipohjaa luodakseni taustalle hieman ekspressiivisempää ilmaisua. Näissä töissä olen antanut värien vapaasti valua ja luoda aivan uusia ja kontrolloimattomia sävyjä ja kuvioita joiden päälle sitten maalaan öljyväreillä ”kaivaen” haluamani kuvan esiin. Yleensä luonnostelen ja käytän alimmissa kerroksissa akryylivärejä joiden päälle maalaan sitten öljyväreillä.

Copyrighted Image