Olen juuri valmistunut kuvataiteilijaksi, vaikka elämää on muuten takana jo jonkin verran. Olen kuitenkin koko elämäni ollut kuvien kanssa tekemisissä, työskentelin pitkään painoalalla graafisena suunnittelijana. Asun Hämeenlinnassa ja teen tällä hetkellä töitä kotona.

Olen tarkkailija, pohtija, ihmisten käyttäytyminen on minusta loputtoman kiinnostavaa seurattavaa. Kerron tarinoita ihmisestä ja inhimillisyydestä, joka saa usein myös humoristisia piirteitä. Teen tämän kuitenkin myötäeläen, en kritisoiden. Käytän eläimiä malleinani luodakseni prototyyppejä, jotka samalla kuin yleistän ne muuttuvat kuitenkin takaisin yksilöiksi katsojan silmissä, jossa jokainen voi nähdä tuttuja piirteitä omasta elämästään. Irrottaessani eläimet omasta ympäristöstään luon samalla hieman surrealistisen maailman, jossa on tilaa mielikuvitukselle ja omalle tulkinnalle.

Käyttämällä eksoottisia eläimiä aiheissani haluan myös muistuttaa siitä miten rikas luonto meillä on ja miten hienoa olisi jos pystyisimme säilyttämään maapallollamme monet uhanalaiset eläimet joita myös maalauksissani esiintyy ja jotka ovat kuolemassa sukupuuttoon.

Maalaan öljyväreillä, koska se sopii parhaiten työtapaani, voin työstää ja muokata työtäni rauhassa ennen kuin se kuivuu. Maalaan kerroksittain ja yleensä teen pohjakerrokset akryyli- tai pigmenttiväreillä että pääsen jatkamaan työstämistä nopeasti ja pääsen alkuun kun ”tyhjän taulun” syndrooma on poistettu peittämällä se jollain värillä. Rakastan värejä ja käytän paljon aikaa etsiessäni sopivia värisävyjä ja yrittäen oppia miten värisävyt vaikuttavat toisiinsa. Siinä on haastetta koko elämäksi.

Copyrighted Image